Schimbarea – Marea ProvocareLes Brown spunea ca, pana când durerea de a rămâne la fel nu devine mai mare decât durerea schimbarii, viața ta va rămâne exact așa cum este. Dacă simți ca aceasta durere a început sa incline balanța spre schimbare, citește articolul acesta care te va ajuta sa înțelegi ce ai de făcut pas cu pas.

Identifica și vizualizeaza clar ce îți dorești sa ai. Stabileste clar care este motivul real pentru care dorești acest lucru. Fii deshis la schimbare. Fii deschis sa înveți lucruri noi. Asumă-ți în totalitate responsabilitatea.

Zig Ziglar spunea ca trebuie sa fii înainte de a putea face și să faci înainte de a putea avea. Decide ca nu mai vrei sa stai în locul unde ai ajuns acum. Decide ca vrei să faci schimbarea. Imaginează-te așa cum vrei sa fii. Fii persoana care dorești sa fi.

Constientizeaza faptul ca, sa îți schimbi viața este greu și ca tu ai decis să faci asta. Aceasta necesita sa angajezi toată energia ta pentru a te mișca într-o direcție diferita fata de cea de pana acum. Implica sa te lupti cu teama de necunoscut și sa te eliberezi de a mai fi blocat în obiceiurile tale care în mod eronat te-au facut sa te simți în siguranța pana acum. Determina care sunt obiceiurile care te-au dus în locul unde te afli acum, loc în care ai decis ca nu mai vrei sa fii.

Peter Drucker spunea ca dacă vrei ceva nou, trebuie sa te oprești din a face ceva vechi. Decide sa nu mai faci ceea ce făceai pana acum. Determina ce trebuie să faci începând de acum pentru a putea avea ceea ce îți dorești sa ai. Informeaza-te despre lucrul pe care îl dorești și cum poți face sa îl obtii. Alege un model, pe cineva care are ceea ce tu îți dorești. Afla ce face acea persoana ca sa aibă acel lucru. Învața să faci și tu. Fii perseverent. Nu renunța niciodată. Accepta ajutor și ai încredere în tine. Ești mai puternic decât orice obicei, dependentă sau circumstanta.

Schimbarea apare ca rezultat al unui efort susținut și conștient. Planifica cu atenție și stabileste ce ai de făcut, pas cu pas. Notează care sunt pasii și etapele. Stabileste câteva borne principale pentru traseul schimbarii și sarbatoreste atingerea fiecarei borne. Ofera-ti o recompensa atunci când ai atins o etapa din parcursul tău.

Acest nou mod de a trai necesita dedicare, practica, rabdare și încredere. Vei mai devia de la traseu. Ai în minte mereu ce îți dorești și motivul real pentru care îți dorești aceasta. Mobilizeaza-te din nou și iar din nou, în direcția cea buna, spre o noua borna și o noua etapa din parcursul tău. Sarbatoreste și bucură-te de parcursul tău, fii mândru de tine. Aceasta viața reflecta adevăratul tu. Impartaseste cu cineva drag experiența ta, fii un model și ajuta și pe alții sa facă schimbarea. Fii în fiecare zi cel mai bun care poți fi.

Albert Einstein spunea: Oamenii bogați gândesc pe termen lung și oamenii săraci pe termen scurt” și cred ca nu se referea numai la bani. Fii bogat!