Cele 8 lucruri pe care le evita oamenii puternici mentalCele 8 lucruri pe care le evita oamenii puternici mental:

  1. Evita sa-si piarda timpul plangandu-si de mila. Nu vezi oamenii puternici mental sa le para rau pentru circumstantele lor sau sa zaboveasca asupra felului in care au fost tratati. Au invatat sa-si asume responsabilitatea pentru actiunile sau rezultatele lor si au o intelegere inerenta a faptului ca frecvent viata nu este corecta. Sunt in stare sa iasa din incercarile circumstantiale cu autoconstientizare si recunostinta pentru lectiile invatate. Cand o situatie devine rea, proasta, raspund cu propozitii ca: “Ei, bine” sau poate simplu “urmatorul”.

  2. Evita sa dea altora puterea. Oamenii puternici mental, evita sa dea altora puterea sa-I faca sa se simta rau, prost sau inferiori. Acestia inteleg ca ei au controlul asupra actiunilor si emotilor. Ei stiu ca puterea lor sta in abilitatea de a administra felul in care raspund.

  3. Evita sa se indeparteze timid de schimbare. Oamenii puternici mental imbratiseaza schimbarea si primesc bine provocarile. Cea mai mare “teama” a lor, daca au vreuna, nu este de necunoscut, ci sa devina multumiti de sine si sa stagneze.Un mediu de schimbare si chiar incertitudine poate energiza o persoana puternica mental si sa scoata la iveala ce are mai bun.

  4. Evita sa risipeasca energia pe lucruri pe care nu le pot controla. Oamenii puternici mental nu se plang (prea mult) de traficul rau, de bagajele pierdute sau in mod special de alti oameni, pentru ca recunosc ca toti acesti factori sunt in general dincolo de controlul lor. Intr-o situatie rea, ei recunosc ca singurul lucru pe care pot intotdeauna sa-l controleze este propriul lor raspuns si atitudinea lor si utilizeaza aceste atribute bine.

  5. Evita sa-si faca griji din a fii placut de altii. Cunosti oameni placuti? Sau din contra, oameni care se abat de la drumul lor pentru a displace altora, ca un fel de a intari o imagine de forta? Nici una nu este o pozitie buna. O persoana puternica mental se straduieste sa fie buna si corecta si sa multumeasca pe ceilalti acolo unde e cazul, dar nu ii este teama sa vorbeasca. Ei sunt capabili sa faca fata posibilitati ca cineva sa se supere, dar va controla cu gratie situatia ori de cate ori e posibil.

  6. Evita frica asumandu-si riscuri calculate. O peroana puternica mental este dispusa sa-si asume riscuri calculate. Acesta este un lucru total diferit de a te arunca cu capul inainte asumandu-ti riscuri prostesti. Dar cu puterea mentala, o persoana poate cantari bine riscurile si beneficiile si va evalua pe deplin potentialele dezavantaje si chiar cazul scenariului cel mai rau inainte de a actiona.

  7. Evita sa traiasca in trecut. Exista putere in recunoasterea trecutului dar mai ales in recunoasterea celor invatate din experientele trecute, dar o persoana puternica mental este capabila sa evite impotmolirea energiei lor mentale in dezamagirile trecutului sau in fanteziile “zilelor glorioase” care s-au dus. Ei investesc majoritatea energiei lor pentru crearea unui prezent si a unui viitor optim.

  8. Evita sa faca aceleasi greseli mereu. Stim cu totii definitia nebuniei, nu? Este atunci cand facem din nou si din nou aceleasi actiuni in timp ce speram la un rezultat diferit.